Cum uiți pe cineva - 5 Sfaturi Practice și Simple

Nu o să te mint, să uiți pe cineva este greu, foarte greu.
Mai ales când te încăpățânezi, dinadins sau nu, să te gândești permanent la persoana iubită și pierdută.
Dar nu-i imposibil.

Așa cum am scris și pe blogul eumerit.blogspot.ro, mulți (și multe) preferă să se plângă de suferință, în loc să caute metode de a învinge sau trece peste.
Aproape orice om de pe planetă a suferit o decepție în viață și, după cum vezi, majoritatea a supraviețuit.
Să te ucizi din dragoste pierdută este un act extrem pe care unii mai slabi, din nefericire, au ales să-l facă. Dar nu o să intru în detalii pe acest subiect delicat.

Bineînțeles că atunci când ne despărțim când suntem încă îndrăgostiți avem impresia că nu putem trăi fără persoana iubită.
Fiecare zi este un chin teribil și-am prefera să nu mai simțim nimic decât aceea durere.

— Tu, care ai trecut o dată prin asta, cum de nu ai învățat din prima experiență că nimeni nu moare din dragoste? De ce iar crezi că nu vei mai găsi pe nimeni ca ea sau ca el?

Să fiu sinceră, dacă aceea persoană te-a făcut să suferi, de ce ai vrea să mai găsești pe cineva tot așa?

Dacă citești comentariile la postarea menționată mai sus, vei vedea cât de mulți oameni suferă la fel după fiecare despărțire.
Trebuie să recunosc că și eu am suferit de 2 ori de credeam că mă ia naiba și nu alta. Mă gândeam ca o posedată (de diavol) că n-am să mai găsesc niciodată pe cineva ca el... însă nu reușeam să mă gândesc la suferința incredibilă ce mi-a procurat de am ajuns la despărțire.
Am iubit din nou și, ani după, am râs cu lacrimi de gândurile mele nesăbuite.

Sunt cazuri în care o relație pare fericită și cazi din cer când partenerul/partenera îți trimite un sms în care-ți zice cu răceală că totul s-a terminat, că are pe altcineva: "și lasă-mă-n pace!"
Aici deopotrivă cu durerea se instalează și confuzia.
— De ce nu mi-a zis nimic? M-aș fi putut schimba, aș fi făcut orice numai să nu îl/o pierd.
Dacă ai fi cinstit/ă cu tine, ai admite că nu s-ar fi rezolvat nimic.
Însă suntem slabi și ne complacem în durere. Dăm vina pe una și pe alta, suntem supărați pe prieteni și familiari care nu ne-au arătate semnele unei relații șubrede.
— Oare nu este datoria ta să vezi aceste semne? Dacă te-a lăsat, motive au fost, dar cel mai crunt adevăr de acceptat este faptul că (poate) nu te-a iubit de la început.

— Ce putem face când avem impresia că viața ni s-a sfârșit odată cu relația?
Multe și mărunte. Toate grele, de aceea îți trebuie voință și răbdare.

Cum am scris și-n postarea http://eumerit.blogspot.ro/2013/05/cum-sa-uiti-pe-cineva.html,
  • În primul rând, debarasează-te de orice obiect/amintire de la persoana iubită și pierdută. Cadourile ori i le dau înapoi, ori le dai de pomană unor oameni pe care n-ai șanse să-i întâlnești. Nu continua să dormi cu pozele-n fața ochilor și cu fularul la gât și vara. 
  • Șterge-l/o din lista de prieteni de pe rețele de socializare și nu te duce pe pagina ei/lui să vezi ce, când, cum și cu cine face x, y, z. 
  • Evită să frecventezi aceleași localuri unde mergeai cu el/ea. 
  • Fă-ți alt cerc de prieteni și nu-i menționa numele. 
  • Crează o listă cu toate defectele persoanei iubite care te scoteau din sărite. Scrie orice amintire în care te-a făcut să plângi dintr-un motiv sau altul. Nu te încăpățâna să susții sus și tare că n-o să te vindeci niciodată și să te gândești la momentul în care v-ați sărutat prima dată. Scrie numai tragediile și citește-le cu voce tare până te apucă nervii. Iară, și iară, și iară. Până uiți de iubire falsă și murdară. 
Dar astea, și altele, le-am mai scris eu în alte postări și alții le-au dezvoltat pe alte blog-uri și site-uri. 
În acest post vreau să-ți dau alte idei pe care să le pui în practică când suferi din iubire. 

Cum uiți pe cineva - 5 Sfaturi Practice și Simple de Cristina G.

1. Internetul este o sursă infinită de ajutor gratuit. Numai să nu vrei să te vindeci:
  • Citește articole pe acest subiect așa cum faci acum. Însă nu te fixa pe comentariile celor care se simt ca tine, concentrează-te pe soluții! 
  • Înscrie-te pe forumuri de ajutor reciproc. Discută și fii înțelegător cu ceilalți. Să nu crezi că ești singurul care suferă. Să nu crezi că nimeni nu te înțelege. Nu ești singur/ă, din nefericire. Ca tine sunt încă prea mulți. De aceea și blog-ul acesta dedicat despărțirilor și decepțiilor în dragoste. 
  • Intră pe YouTube și ascultă programe audio care conțin tonuri izocronice, bătăi binaurale, mesaje subliminale cum ar fi acesta: https://www.youtube.com/watch?v=fzQCXbqQPhg.
2. Oferă-ți timpul liber în serviciul societății/comunității. Ajută-i pe bătrâni, orfani și oameni în dificultate. 
Dacă au casă dar nu se pot mișca sau se mișcă greu:
  • Du-te și fă-le cumpărăturile, ia-le rețetele de la doctor și farmacie.
  • Fă-le curățenie în casă. 
  • Plătește-le facturile sau repară-le televizorul (telecomanda).  
  • Ajută-i să-și găsească rudele pierdute.
  • Dar cel mai important, stai cu ei de vorbă. Citește-le o istorie, ascultă-le povestea vieții.
Dacă sunt orfani, dă-le jucării, cumpără-le dulciuri și fructe exotice sau autohtone. 
Dacă sunt fără adăpost, oferă-le o pătură pe care nu o mai folosești.

3. Adoptă un animal de companie. O pisică poate nu cere chiar așa de multă responsabilitate. Nu trebuie să o duci afară în creierul nopții și să îi strângi de pe urmă nevoile. Învaț-o de mică unde să se ușureze și cum să se comporte civilizat, pe cât posibil, evident. Nu cumva să-ți reverși necazul asupra ei tratând-o ca pe pe un obiect la dispoziția ta. Animale au suflet, simt și gândesc exact ca noi, doar că nu se exprimă pe limba noastră.

4. Apropie-te de părinți, rude, prieteni. Petrece mai mult timp cu ei. Ascultă-le nevoile și sprijiniți-vă unul/a pe altul/a.

5. Ocupă-ți timpul cu fapte, acte și comportamente folositoare ție sau altora. Sunt sigură că ai avut un vis când erai mic/ă.
Poate ai fi vrut:
  • Să deschizi un blog. 
  • Să compui poezii.
  • Să scrii o carte. Cartea vieții tale de exemplu. Scrie-ți suferința și citește-o cu voce tare. 
  • Să-nveți să faci origami. 
  • Să croșetezi, împletești, coși, țeși, etc. 
  • Să inventezi un joc sau o aplicație. 
  • Să sculptezi.
  • Să faci oale de lut. 
  • Să faci poze cu gust (nu selfie aiurea). Fotografiază bătrâni, animale, păsări în ipostaze delicate și participă la concursuri cu ele. Poate câștigi ceva. Asta-i valabil și pentru poezii, cărți, povești nemuritoare. Nici nu știi de unde sare iepurele. 
Și așa mai departe. Sunt multe lucruri ce-ai putea să faci în loc să stai pe spate și să te uiți pe tavan sau perete. Eu nu le pot enumera pe toate, că numai tu știi ce-ai în cap. 

Eu m-am apucat de scris și compus poezii tragice, dar cel mai mult amuzante.
  • Mai întâi am scris pe caiete aiurea... cu care m-am șters apoi la fund că nu se găsea hârtie igienică pe vremea comuniștilor. Glumesc, bre, doar n-am 80 de ani. Mai am câțiva ani și ajung și-acolo, 
  • După aceea am scris pe blog-uri,
  • Apoi m-am dat pe scris romane de dragoste, biografii, cărți de auto-ajutor și dezvoltare personală cum ar fi: It's Never Game Over. Dacă citești în engleză, stai cu ochii pe cartea asta (sau pe blogurile mele) că este gratuită o dată la trei luni. Dacă ții cu tot dinadinsul să-ți întorci cuțitul în rană, citește istoriile despre iubiri bolnave pierdute în: Half my Age Plus Seven
Voi scrie alte postări pe această temă.
Acest blog este dedicat exclusiv despărțirilor și suferinței din dragoste. Aceasta include și pierderea ireversibilă a cuiva drag, adică plecarea din această lume. 
Am doi frați care au trecut la cele veșnice. Plus, o grămadă de alte rude apropiate cum ar fi toți bunicii, mătuși, unchi, veri, verișoare și prieteni. Știu ce se simte când se întâmplă asta. 

Dacă nu ai citit postarea de pe blogul eumerit.blogspot (link-ul la început), te invit să o faci acum. A fost și este de folos multor oameni suferinzi. 
Lasă un comentariu dacă ai întrebări și ai dori un cuvânt de încurajare. 
Nimeni nu e singur/ă, însă trebuie deschisă ușa inimii. 

Capul sus! Mâine este o altă zi. 


Cristina Gherghel

6 comentarii:

  1. Cu totii stim (sau asa imi place sa cred, ca toti am iubit macar odata) sentimentul despartirii de persoana iubita. E al naiba de greu, parca tot univerul cade pe tine, parca tu esti singurul si cel mai condamnat la o astfel de soarta. O inima facuta bucati greu se reface si raman si ceva cicatrici. Dar data viitoare va iubi mai mult si mai profud. Cel putin in cazul meu. Iubirea ne face oameni. Nu as da iubirea pe nimic. Cum imi place sa zic: "You may hold my hand for a while, but you hold my heart forever"

    Foarte bun articolul. Ambele articole de fapt. Nu poti da gres.

    RăspundețiȘtergere
  2. Așa este, Marius. Despărțirile dor extraordinar, însă cum spun eu, „Ce are un început, are și un sfârșit.” Asta-i valabil și pentru bine și pentru rău. Când suferim am vrea să avem inimă de piatră, dar ce rău ar fi dacă chiar am avea o astfel de inimă. Nicio o emoție nu e mai frumoasă ca freamătul iubirii.

    Mulțumesc din suflet!

    RăspundețiȘtergere
  3. Sincer, nu cred ca as vrea sa am o inima de piatră, oricât de dureroasa ar fi iubirea. As rata ce este mai frumos in viață. As rata sentimultul de a iubi si a fi iubit. As rata momentele frumoase petrecute alaturi de partenera si cei dragi. As rata șansă de a trai fericit. Punând in balanta, nu se merită.

    Good things come for those who wait. The universe prepares us for something.

    RăspundețiȘtergere
  4. Absolut de acord. Nimic nu-i mai frumos ca iubirea.
    Unii oameni nu sunt dispuși să plătească prețul așteptării și-atunci suferă. Tot ceea ce facem sau nu facem în viață este o alegere.

    Să auzim numai de bine.

    RăspundețiȘtergere
  5. Sunt unii care se prefac că iubesc! Sunt unii care fac infidelități sau sunt cu altă persoană, fără să recunoască, mai ales dacă e o relație la distanță!
    Eu n-am avut încredere în relațiile de genul ăsta (la distanță) deoarece „partenerii” își pot face de cap cu cine vor, când vor și pot minți la nesfârșit..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Diana, milioane de scuze că nu am răspuns până acum. Nu știu cum s-a întâmplat asta. Sunt mortificată!
      Nu știu dacă mai gândești la fel, dar sunt absolut de acord cu ce-ai scris mai sus. Unii se prefac iar relațiile la distanță nu sunt întotdeauna oneste. Însă... că există un însă, nu toți oamenii sunt așa. Nu toți înșală și mint.
      Eu am încredere că dacă eu nu mă comport așa, mai există și alții ca mine. Dacă înțelegi ce vreau să spun.
      Ce idioțenie să stai într-o relație și să trădezi aiurea. Dar ăsta-i un discurs lung, pe care-l voi dezvolta în curând.
      Sper că acum, aproape doi ani de la comentariul de mai sus, ai reușit să găsești oameni în care să ai încredere. Dacă nu, e rău, foarte rău, dar nu-ți pierde speranța.
      Să auzim numai de bine.

      Ștergere